Doorgaan naar hoofdcontent

Rijden als een prof


Amstel Gold Race Experience, een dag fietsen zoals de profs. Dat wilt toch iedere gerenommeerde toerrijder, wij dus ook.

Als laatste tocht van het seizoen zouden we dichterbij huis blijven dan vorig jaar en het moest eerder gereden worden. Vorig jaar hebben we onze laatste ronde gereden in de Ardennen tijdens Allerheiligen. Allerheiligen wordt zeker in Midden en Noord Nederland niet echt gezien als een herdenkingsdag, maar in België is het een vrije dag. Dus was de beredenering, dan is het lekker rustig om te fietsen in de Ardennen, dat was ook zo, alleen om een andere reden. 
Het was koud, Amstel zou hier een biertje van maken ICE Cold. Alleen maar regen en wind kregen we om onze oren, berg naar berg. 
Uiteindelijk waren we bij onze stop om wat bij te tanken, maar omdat het een vrije dag was, was er geen plek in de herberg en moesten wij verkleumd op het terras zitten met schapenvellen om. Koud en nat begonnen we aan het laatste stuk terug naar de start, zonder enig kracht in de benen en als verzopen katjes kwamen we aan.

Dat ging ons dit jaar niet gebeuren. Op volgens de weervrouwen de laatste mooie herfstdag vertrokken we naar Valkenburg aan de Geul.
Onderweg regen en een dreigende lucht brachten niet veel hoop in de benen. Eenmaal aangekomen op de locatie, een mooie sportaccommodatie met café in de sfeer van de Amstel Gold race gaven de burger weer moed.

Na een hartelijk welkom, koffie en een kruimelpuddingvlaai (Wordfeud) omkleden en op pad.

We hebben route 3 gereden, 80km met de meeste klimkilometers en de beroemde Nederlandse bergen, te beginnen naar 50 meter in fietsen de Cauberg. Dus lekker warm aan de rest beginnen.
De beklimmingen volgde elkaar in een rap tempo op en dito de afdalingen, die natuurlijk door een nat wegdek spectaculairder waren dan ze eigenlijk zijn.
Na een regenbuitje rond de 60km maar verder eigenlijk geen neerslag en een aangenaam fiets temperatuurtje heerlijk gereden met mooie uitzichten en dorpjes in het schone Limburgse land.

Weer terug in Valkenburg heerlijke gelegenheid om te douche en na een verfrissing kwam er een goed bord vol met Penne carbonarre op tafel en sloten we het wielerseizoen af met een tasje koffie.

Mooi seizoen met als hoogtepunt de Passo Dello Stelvio en de dagen samen in Italië. Voor het nieuwe seizoen staat de Tourmalet op het programma met Climbing For Life.

Leuke afsluiter en minder Cold dan vorig jaar alleen Amstel Gold, maar dat is niet erg.

Reacties